
25, AUG 10:34
Dit weekend ging onze foodie Charety eten bij Pizzeria Ristorante Il Bandito. Het restaurant staat vooral bekend om haar pizza’s die in een houtgestookte steenoven worden bereidt. Chef Pizzaiolo Stefano gebruikt enkel hout van fruitbomen, wat de pizza’s hun unieke smaak geeft.
Ik had al vaker over Il Bandito gehoord, maar heb er nog nooit gegeten. Omdat het op de weg naar De Braderie ligt besloten wij het eens te proberen! Zonder reservering liep ik afgelopen vrijdag rond 19:00 uur Il Bandito binnen. Binnen waren alle tafels bezet, maar gelukkig konden we gezellig buiten gaan zitten.
Voorgerecht
Als groot fan van Italiaanse antipasti bestelde ik als voorgerecht de ”Antipasti Mista” (€12.50) met een glas rode huiswijn, die overigens heel goed smaakte. Mijn tafelgast bestelde een Perroni pils van de tap, echt Italiaans! De antipasti werd al vrij snel gebracht; een groot bord met vitello toannato, carpaccio met parmezaanse kaas, Italiaanse ham, blauwschimmelkaas, geitenkaas met ansjovissen, olijven, rucola en kappertjes. De carpaccio was flinterdun en heerlijk van smaak. Ook de vitello tonnato smaakte erg goed, de tonijn mayonaise was lekker op smaak. Als kaasliefhebber was ik ook heel blij met de kazen die erbij zaten, heerlijk als afwisseling.
Lees meer op:
http://www.stappen-shoppen.nl/articles/96